Wednesday, November 10, 2010

FARCELLETS DE CEPS

A vegades penso que un receptari de cuina te el seu valor en les vivencies que aquella persona ha viscut en realitzar cadascuna d'aquelles receptes, i trobo a faltar en ells, el caliu dels comentaris personalitzats que fan de cada recepta un moment irrepetible.

Es per aixo que al meu raconet de cuina hi podreu trobar les receptes acompanyades de la vivencia i de les experiencies que han fet de cadascuna un momentet de felicitat.

Avui per exemple, era un bon moment per posar al plat sensacions i records que ens ha portat la tardor. Aqui a South Carolina, la tardor transforma el verd de l'estiu en l'espectacle mes gran de colors que he vist mai, grocs, taronjes, marrons, .... Pero no puc dir que abans no havia vist un lloc , petit al costat d'aquesta immensitat, on els colors eren tan o mes brillants, on la fusta ara comenca ara a deixar-se sentir cruixir, i la olor de bolets no s'esborra en el temps ni en la distancia, on el trinxat es mes bo que mai, i el fred et porta davant de les brases.....Guils de Cerdanya.

Tot junt en un plat, sense deixar-nos res, han sorgit els farcellets de ceps.

INGREDIENTS

Ceps
2 alls
Oli d'oliva
2 cebes dolces
cansalada virada
botifarra del perol
mel
sal
pebre negre
formatge parmesa
Pasta filo

Posarem en una cassola tipus "Castey", l'oli d'oliva,i rossejarem una mica l'all, despres i posarem la cansalada, la botifarra tallades ben menudes, i els ceps laminats. Quan tot plegat sigui ben rosset, ho treurem i ho reservarem a part. En el mateix oli, i farem potxar la ceba, junt amb un polsset sal , pebre i una cullaradeta de mel. A foc ben lent i remenant-la sovint. Despres ho ajuntarem tot i deixarem que faci una mica de xup xup tot junt, 1 minut abans de treure-ho del foc hi posarem el formatge parmesa ratllat, i ho remenarem per que es desfaci . Deixarem la barreja a part.

Descongelarem la pasta Filo, i en tallarem uns quadrats de 10cm per 10cm mes o menys. Posarem al mig de cadascun una culleradeta de la barreja dels bolets i en farem un farcellet tot ajuntant-ne les puntes.

Els posarem al forn fins que els vejeu torradets, alhora de treure'ls s'ha d'anar en compte que no es trenquin.

Penso que per fer un aperitiu de tardor, podriem acompanyar els farcellets de ceps amb uns "xupitos" de tres colors, (carbassa, esparrecs verds, i mousse de castanya).

Espero que quan proveu els farcellets i tanqueu els ulls, us trobeu en el mateix lloc que jo.



2 comments:

  1. Eres una artista cuñada !!!!
    De aqui al estrellato, no solo nos regalas con magnificas recetas, sino que le pones sentimiento y amor....recuerdos.......hay esos recuerdos. Recuerdos del otoño en Guils. Esta precioso, seguro que la explosion de color que tienes allí, no se puede ni comparar, pero esas montañas nevadas, los colores del atardecer, la chimenea, el tintineo de los cencerros de las vacas, esas calles empedradas, vacias, la iglesia...., que te voy a decir que tu no sepas.
    Sigue explicandonos cosas, tus recetas, tus emociones, tu alma....esto es un blog y no lo que hay por aquí...
    Besos, abrazos y achuchones en la distancia, y pronto.........te quiero

    ReplyDelete
  2. Vamos a poder ver este blog en el espacio TENGO UN BLOG de la Vanguardia, seguro habra mil blogs mas de cocina, pero casi seguro ninguno que defienda la cocina mediterrania en USA.

    ReplyDelete